Søg
Stemning med logo.JPG

Børnefestival 2018 - Vi gjorde det! - Sammen!

  Tidligere i sæsonen deltog mange af os i Børnefestival 2018 i Haderslev. Det var en iskold weekend i marts, men på trods af kulden, blev det en stor varm oplevelse for alle involverede.

  Forårssæsonen 2018 er på sit sidste. De forskellige klubber for børn, unge og voksne i KFUM og KFUK i Distrikt Syd holder sommerafslutninger i denne tid. Spiser is, laver bål og nyder at sommeren og varmen er over os.  Mange er i gang med at planlægge sommerlejre og efterårets programmer - andre glæder sig bare til gensyn og gode fællesskaber. 

  Tidligere i sæsonen deltog mange af os i Børnefestival 2018 i Haderslev. Det var en iskold weekend i marts, men på trods af kulden, blev det en stor varm oplevelse for alle involverede. Børnene fik en på opleveren med alt det, der hører til på en børnefestival: Suset af det store fællesskab i hallen i selskab med mange hundrede andre børn. Skøre voksne og sjov og ballade, musik og fællessang. Voksne med noget på hjerte formidlet i børnehøjde. Gøgl og gakkerier. Konkurrencer. Taber og vinderdans. Brød og vin og ”Hil dig Frelser og forsoner”. Guldglimmer og konfetti. Og alt det andet, der hører med: Måltider, byløb, markedsdag, slikbod og sovesal. Hygge og fællesskab.

  Alle der deltog gav sig hen og gav den gas – uanset om man var deltager, leder eller frivillig, og det bar den samlede oplevelse i den grad præg af. Vi har selv mærket, - og folk omkring os har givet udtryk for, at det var imponerende, hvilken professionel og stor indsats, der blev ydet, på trods af at de fleste af os er en flok glade amatører, der alle har arbejdet frivilligt. Under selve festivalen var der ca. 400 frivillige i sving med alle mulige opgaver – frivillige fra både Haderslev KFUM og KFUK og andre foreninger i Distrikt Syd og  Y´s Men´s klubber.

  I halvandet år op til festivalen har 35 frivillige udvalgsmedlemmer fra Haderslev KFUM og KFUK og resten af distriktet arbejdet hårdt for at få planlagt og forberedt program, alt det praktiske, forkyndelse, økonomi, PR, musik, bespisning og meget, meget mere. Alt sammen koordineret og styret af et hovedudvalg med Festivalchef Peter Vibe og Konsulent for Festivaler og Lejre i spidsen.

  Ingen er i tvivl om, at det har været et kæmpestort arbejde for alle i udvalgene. Arbejdet har krævet energi, erfaring og evner af mange slags, og det har taget en stor del af de flestes tid, og har kunnet mærkes i familierne rundt omkring. Dog er den følelse, der står tilbage her bagefter:  Vi gjorde det! - Og vi gjorde det sammen!

  Denne – samlet set - fantastiske oplevelse er, allerede nu, et dejligt minde i vores forening. Men den er mere end det!

  Ganske kort tid efter Børnefestivalen afholdt vi i Haderslev KFUM og KFUK vores årlige generalforsamling. Børnefestival 2018 fyldte naturligvis meget her, og vi  konstaterede, at det allerbedste fællesskab opstår, når vi arbejder med noget stort og lidt svært og noget der rækker ud over os selv og de sædvanlige klubaktiviteter. Noget, der netop kræver, at vi alle hjælpes ad, samtidig med at der er brug for den enkeltes helt særlige kompetencer. Vi oplevede og konstaterede det samme for ca. 15 år siden, da vi købte, ombyggede og indrettede det foreningshus, vi har i dag.

  Derfor er vores mål også fremadrettet at have fokus på, hvordan vi finder opgaver og udfordringer, der kan noget af det samme. Ideerne myldrede under arbejdsdrøftelsen på generalforsamlingen og vi glæder os til at se, hvordan de kommer til at sætte præg på det fremtidige foreningsarbejde.

  Og så ønsker vi – nu og her - God fornøjelse & Arbejdslyst til de mange voksne og unge ledere, der allerede ER i gang med at praktisere de meningsfulde arbejdsfællesskaber i forbindelse med sommerens lejre og efterårets klubaktiviteter!

   

  God sommer!

  Bestyrelsen

  KFUM og KFUK i Haderslev