Søg
Godjul1.jpg

Julehilsen fra konsulenten - 2019

  Årets sidste arrangementer og møder er afholdt, og det er tid til en lille julehilsen her fra kontoret i Kolding.

  Endnu et godt KFUM og KFUK-år er løbet af sted med mange gode arrangementer båret af glæde, vilje og engagement. I samfundet omkring os er der også sket meget i året, der gik. Der har blandt andet været folketingsvalg og EU-valg, og der er blevet snakket meget om især to emner. Klima og unges trivsel eller mangel på samme. Sidstnævnte, fik for ikke så længe siden, en af vores unge medlemmer til at udbryde: 

  ”Nu har vi også hørt nok om, hvordan vi har det…” 


  Det er godt at have fokus på, hvordan unge og børn har det, men det er jo ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at vi ikke bare lader tingene blive ved snakken men tager action. Børn og unge skal møde livsmod og handlemuligheder i forhold til trosliv og samfundsliv, som det fint hedder i KFUM og KFUK’s vision.

  Vi giver især livsmod og handlemuligheder, når vi engagerer unge i fællesskaber og frivilligt arbejde. 

  Et godt eksempel på, hvordan vi engagerer de helt unge var på årets pigelejr i Distrikt Syd. Her var 57 børn samlet og det hele blev arrangeret af en gruppe ledere med en gennemsnitsalder på 17,5 år. Det var sejt! Og det siger noget om, at unge kan rigtig meget med den rigtige støtte og opbakning. 

  Det betyder dog ikke, at der ikke er brug for alle os andre. Vi kan noget på tværs af generationer i KFUM og KFUK, og der er brug for os alle. Både nye frivillige og dem, der har lyst til at blive frivillige igen. Der er opgaver nok, når det handler om at skabe gode tilbud til børn og unge. 

  Herfra skal der til sidst bare lyde en STOR tak for alt det vi har skabt sammen i året der gik. På kryds og tværs af alder og alt det andet, der gør os uundværlige hver især. Det har været fantastisk at være en del af.

  Rigtig glædelige jul og et godt nytår!

  De bedste hilsner / distriktskonsulenten

  P.s. Husk at tjekke 2020-kalenderen. Der er allerede smidt mange gode arrangementer ind i året, der kommer. ; )